Wednesday, 30 March 2016

RRB NTPC 29 March 2016 : 3rd shift Questions And Answers
Click Here To Read RRB NTPC 28th March 2016 Questions And Answers

1. World Toboco Day
Answer: May 31

2. 2015 World Cup Hosting
Answer: Australia,New Zealand

3. World environment day
Answer: June 5

4. Bismark of India?
Answer: Sardar Vallabhbhai Patel

5. Largest boundary shared with Bangladesh-
Answer: West Bengal,India

6. Kaislas styrthi and malala got noble prize which year?
Answer: 2014

7. Mom mission year-
Answer: 24 sept- 2014

8. RTI implemented in which year?
Answer: 2005

9. Second longest river of india?
Answer: Godavari

10. Who was the 1st lady president of indian national congress?
Answer: Annie Besant

11. When was rupee symbol adopted?
Answer: officially adopted in 2010(launched on 8 July 2011)

12. Who won 1st olympic medal of badminton?
Answer: Saina Nehwal

13. Where was national science conference held in india?
Answer: New Delhi

14. Which is not a green house gas?
Answer:

15. Which of the following gases has color and odour?
Answer:

16. Which of the following do not cause cancer?
Answer:

17. Bharat ratna non recipient?Ms subbalaxmi, lataji, ar rahman ???
Answer: Ar Rehman

18. What is the name of mission to be sent to study sun in 2019-2020?
Answer: Aditya

19. Which of the following has declared ‘Cow’ as Personality of the Year 2015?
Answer: Yahoo India

20. Name of the operation between Pakistan and India in Kargil War?
Answer: Operation Vijay

21. World heritage site Bhimbetka,MP is famous for?
Answer: Rock Shelters

22. What is Akash missile?
Answer: Surface to Air Missile

23. Who is the cheif guest for republic day 2016?
Answer:Francios Hollande

24. If the Temperature of the body decreases this condition is called?
Answer: Hypothalamus.

25. Osteoporosis is related to which organ?
Answer:Bone

26. The pressure in Aeroplane?

RRB NTPC 29 March 2016 : 2nd shift Questions And Answers
Click Here To Read RRB NTPC 28th March 2016 Questions And Answers
1. Swej nahar is in which country?
Ans. Egypt(Mediterranean Sea to Red Sea).

2. What is graphene?
Ans. Allotrope of carbon.

3.Radar full form?
Ans. RAdio Detection And Ranging

4. What is umami?
Ans. 5th basic taste of tongue

5. Highest grand slams winner male?
Ans. Roger Federer

6. Oscar winner director from India?
Ans. Satyajit Ray

7.DPT FULL FORM?
Ans. Diphtheria, Pertussis, Tetanus

8 Which river flows through Karnataka and TN?
Ans. Kaveri

9.2015 TIME person of the year
Ans. Chancellor Angela Merkel

10. Father of geometry
Ans. Euclid

11. Zika virus spread by
Ans. Aedes mosquito

12. Berlin wall demolished in which year?
Ans. 1989.

13. Which language use ideographs?
Ans. China and Japan.

14. SPM full form?
Ans. Suspended Particulate Matter

15. Tallest building in world?
Ans. Burj Khalifa

16. Who gives oath to the President?
Ans. Chief Justice of India.

17. No. of medals for India in 2012 Olympics?
Ans. 6 medals.

18. Kamarup kingdom is in which state?
Ans. Assam.

19. Chief justice of India retirement age?
Ans. 65 years

20. Chemical name of Baking soda?
Ans. Sodium Bicarbonate

21. Lemur are found in?
Ans. Madagascar.

22. Chandrashekhar Limit is applied to?
Ans. Mass.

23. Bhimbetka caves are approximately how many years old?
Ans. 30,000 years.

24. Maximum gold in olympics by which person?
Ans. Michael Phelps.

25. What is tomato?
Ans. It is a fruit.

RRB NTPC 29 March 2016 : 1st shift Questions And Answers
Click Here To Read RRB NTPC 28th March 2016 Questions And Answers
1.Last Mughal emperor?

Ans.Bahadur Shah Zafar

2.Environment day

Ans.5 June

3.Which is landlocked country?

Ans. Liechtenstein

4.Quit India Revolution?

Ans.8 August 1942

6.Thailand currency?

Ans.Thai baht

7.Smallest bone in human body?

Ans.stapes

8.Subhash chandra bose father name ?

Ans.Janakinath Bose

9.Organ that can grow and regenerate?

Ans.liver

10.Where paper invented?

Ans.China.

11.Unesco headquarter?

Ans.Paris

12.Gases Causing greenhouse effect?

Ans.water vapor, carbon dioxide, methane, nitrous oxide, and ozone.

13.Interpol headquarter?

Ans.Lyon, France

14.'Tee' term associated with which sports?

Ans.Golf

15.Who is Chief justice of India?

Ans.Justice TS Thakur

16.Who is known as semant(Frontier) Gandhi?

Ans.Khan Abdul Gaffar khan

17.National song written by?

Ans.Bankim Chandra Chattopadhyay,

18.Where is Kunchilal water falls?

Ans.Karnataka

19.Largest non polar desert in the world?

Ans.Sahara

20.where is the island of Sychelles located?

Ans.Mahe

21.Land locked country?

Ans.Liechtenstein in Central Europe, surrounded by Switzerland and Austria.

22.Pollination by wind is called?
Ans.Anemophily or wind pollination

23..Brightest star in our sky?
Ans.Sirius A

24.A Passage to Infinity: Medieval Indian Mathematics from Kerala and Its Impact written by?
Ans.George Gheverghese Joseph

25.Mangalyan launched from?
Ans.Sriharikota

26.RBI Nationalised in which year?
Ans. 1949

27.Queen berry rules in which game?
Ans.modern boxing

28.A Deep crack in glacier is called?
Ans.crevasse

29.Largest fresh water lake?
Ans.Lake Baikal

30.Granite is an example of?
Ans.Igneous

31.Din-i-illahi founder?
Ans.Mughal emperor Akbar

32. Football world cup team to win maximum no. Of times?
Brazil.

33. Aurum is which metal?
Gold
Click Here To Read RRB NTPC 28th March 2016 Questions And Answers

0 comments:

Post a Comment

Recent Jobs

Like Our Page On FB

Popular Posts